Huawei heeft naar buiten gebracht dat het de Virtual Reality-markt zal betreden. Op het moment dat de Huawei P9 werd aangekondigd in China, liet het bedrijf direct weten met een Virtual Reality Headset op de markt te komen. Het is de bedoeling dat de Huawei P9 of de Huawei P9 Plus in het apparaat gestoken wordt. Vanaf dat moment kan men genieten van de Virtual Reality-wereld.

Virtual Reality Headset van Huawei gaat concurreren met Samsung

Met zijn eigen Virtual Reality-headset zal Huawei de concurrentie aangaan met Samsung. De headset van het Chinese bedrijf schijnt namelijk veel weg te hebben van de Samsung Gear VR, zij het niet dat er kleine verschillen zullen zijn. Zo zal de VR-headset van Huawei beschikken over een USB-C-aansluiting. Daarnaast zal de beeldkwaliteit van de Huawei-variant vanwege de lagere resolutie van de smartphone-schermen lager zijn dan die van Samsung.

Prijs en lancering van de Huawei

TechRadar is het medium dat naar buiten kwam met de meeste informatie over de Virtual Reality headset van Huawei. De website kon echter niet naar buiten brengen voor welke prijs de headset verkocht zal worden. Wel werd duidelijk dat de wearable nog dit jaar gelanceerd moet worden en waarschijnlijk zelfs 'dit seizoen'. Of het apparaat ook buiten China verkocht zal worden, is nog even afwachten. Engadget weet nog te melden dat Huawei bij de lancering van de headset een groot aanbod content gratis beschikbaar stelt. Waaronder meer dan 4000 films en 40 gratis spellen.