Tijdens MWC 2015 heeft Huawei officieel laten weten met een eigen Android Wear-smartwatch op de proppen te komen, genaamd de Huawei Watch. Op het eerste gezicht lijkt dit één van de meest elegante smartwatches te zijn.

Huawei Watch: Huawei's smartwatch met Android Wear

Wanneer je naar de bovenstaande foto kijkt, dan kun je jezelf niet aan de indruk onttrekken dat de Huawei Watch, Huawei's eerste smartwatch met Android Wear, er ontzettend elegant uitziet. Dat heeft onder andere te maken met het ronde design van het slimme horloge. Toegegeven, het is niet nieuw, aangezien onder meer Motorola met de Moto 360 en LG met de Watch R voor hetzelfde design gekozen hebben. Maar het is wel een smartwatch die erg lijkt op een traditioneel horloge, met zijn roestvrije stalen omhulsel.

huawei-watch-groot

Dan hebben we het nog niet eens over de specs gehad. De Huawei Watch is voorzien van een 1,4 inch-scherm, met een resolutie van 400 bij 400 pixels, met een pixeldichtheid van maar liefst 286 ppi. De smartwatch heeft 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan intern geheugen, alsmede een gyroscoop, accelerometer en barometer. Verder is aanwezig een ingebouwde microfoon (voor de spraakopdrachten via Google Now) en een 300 mAh-batterij. Het apparaat is in drie kleuren beschikbaar: zwart, zilver en goud. Niet verkeerd als je het ons vraagt.

Huawei geeft verder aan dat ze zelf een aantal apps voor het horloge zullen lanceren, gebouwd op Android Wear. Eén van die applicaties betreft een apps voor fitnesstracking. Naar verluidt komt de Huawei Watch aanstaande zomer uit, maar onduidelijk is of dat enkel voor Noord-Amerika geldt. We zullen dus nog even moeten afwachten wanneer de Huawei Watch naar Nederland komt. Ook is nog niet bekendgemaakt wat het apparaat moet gaan kosten, maar één ding is wel zeker. Dit is één van de meest elegante smartwatches tot op heden.