Hoewel Huawei twee smartwatches heeft uitgebracht in de afgelopen twee jaar, is het bedrijf nog niet overtuigd van de smartwatchmarkt. Naast de Huawei Watch heeft de Chinese fabrikant ook de Huawei Watch 2 gelanceerd.

Voor wie brengt Huawei smartwatches uit?

Huawei heeft tot op heden twee smartwatches gelanceerd: de Huawei Watch en de Huawei Watch 2. Maar de directeur van het bedrijf heeft zich nu openlijk afgevraagd voor wie de producten nu eigenlijk gelanceerd zijn -- en of de smartwatchmarkt wel genoeg vraag naar nieuwe slimme horloges heeft. Dat meldt althans de South China Morning Post, waar Eric Xu Zhijun het volgende heeft gezegd:
I am always confused as to what smartwatches are for when we have smartphones.

Daarnaast heeft de ceo gezegd dat wanneer het smartwatchteam nieuwe producten presenteert, hij dat team er altijd aan helpt herinneren dat er echt vraag naar het soort product moet zijn dat ze op dat moment pitchen. Dat klinkt alsof Xu Zhijun dus niet heel erg overtuigd is van de smartwatch in het algemeen. Of de Huawei Watch-modellen tot op heden succesvol zijn, is helaas niet bekend. De Chinese fabrikant heeft namelijk geen verkoopcijfers naar buiten gebracht. Of er nog een derde Huawei Watch aankomt, is niet bekend.