Huawei heeft twee gloednieuwe fitnesstrackers onthuld: de Huawei Band Pro 2 en de Huawei Band 2. Beide trackers werken met Android en iOS. De apparaten kunnen je oefeningen bijhouden en je zelfs persoonlijke aanbevelingen doen.

Huawei Band Pro 2 en Huawei Band 2

Huawei heeft dinsdag officieel de Huawei Band Pro 2 en de Huawei Band 2 onthuld. Dit zijn twee nieuwe fitnesstrackers die uiteraard een hoop dingen kunnen, zoals het volgen van je oefeningen en prestaties, het doen van aanbevelingen en het geven van real-time feedback. De Pro 2 gaat zelfs nog een stapje verder en biedt inzicht over VO2 Max. Ondersteuning voor die functie houdt in dat de drager kan achterhalen wat de maximale snelheid is waarmee zuurstof kan worden opgenomen en gedistribueerd wordt naar de spieren.

Deze functie dook eerder al op in de Huawei Watch 2. Ook nu leunt Huawei op de technologie van Firstbeat, die een accuraatheidspercentage van 95 procent heeft. Daarnaast is er een onderdeel genaamd Training Effect, dat kan laten zien hoe een oefening invloed heeft op je fitnesslevel. Op basis daarvan kan worden bepaald of een rustperiode nodig is. Beide apparaten zijn waterdicht en kunnen tijdens het zwemmen worden gebruikt, maar alleen de Pro kan helpen bij slapen en ademen, zodat je alles uit jezelf kunt halen.