Huawei heeft een afbeelding van een aankomende smartwatch getoond op Twitter, genaamd de Huawei Honor Band Zero. Helaas is dat het enige dat het bedrijf naar buiten heeft gebracht over de gloednieuwe smartwatch - details zijn schaars op dit moment.

Huawei toont Honor Band Zero-smartwatch

Huawei heeft het de afgelopen dagen ontzettend druk gehad met nieuwe producten. Eerder toonde het bedrijf namelijk al de nieuwe smartphone Honor 7, met zijn metalen finish, 20 megapixel-camera en andere voordelen, en niet veel later toonde Huawei het concept voor de nieuwe smartwatch van de fabrikant. Deze smartwatch heeft de Huawei Honor Band Zero en op moment van schrijven is dat het enige wat naar buiten is gebracht. Huawei heeft verder niets laten weten over de technische specificaties van het apparaat.

Zoals we op de bovenstaande afbeelding kunnen zien, die Huawei via Twitter gedeeld heeft, zien we dat de Honor Band Zero een rond scherm heeft en waarschijnlijk ook van metaal gemaakt wordt. De Honor Band Zero is natuurlijk niet de eerste smartwatch met een rond scherm, maar op dit moment nog wel één van de weinige. Naast de Moto 360 van Motorola en LG G Watch R, zijn er maar weinig andere smartwatches met ronde displays. Ja, Samsung werkt momenteel aan een eigen variant, voorheen bekend onder de werktitel Project Orbis.

De Honor Band Zero heeft een opvallend, minimalistisch design en zou bestendig zijn tegen water, stof en meer dankzij de IP68-certificatie. We gaan ervan uit dat de Huawei Honor Band Zero draait op Android Wear, omdat de meeste smartwatches van prominente smartphone-makers dat momenteel doen. Bovendien draait de Huawei Watch ook op Android Wear. Een releasedatum of prijs is nog niet bekend - wel weten we dat de smartwatch in augustus naar China komt en in drie kleuren verkrijgbaar wordt: zwart, wit en beige.