Huawei hield vandaag een grote presentatie in Londen. Naast twee nieuwe smartphones, de Huawei Mate 20 en de Mate 20 Pro, heeft het Chinese bedrijf ook twee nieuwe smartwatches gepresenteerd. Het gaat om de Huawei Watch GT Sport en de Watch GT Classic.

De letters GT verwijzen naar de Gran Turismo wagens. Deze staan bekend om de luxe uitstraling en hun prestaties en dat is iets wat Huawei ook wil verwezenlijken voor beide smartwatches. Beide modellen hebben een Amoled HD Touch Screen van 1,39-inch in een resolutie van 454 bij 454 pixels. Hartslagmeter, slaap monitoring en fitnesstracking zijn allemaal mogelijk. De smartwatches beschikken ook over gps. De Watch GT is de opvolger van de Watch 2. Interessant detail is dat de nieuwe modellen niet meer op Wear OS draaien, maar op LiteOS. Beide modellen zijn uiteraard gewoon compatibel met iOS- en Android-telefoons. De GT Classic heeft een uiterlijk met een (nep)leren bandje. Dit is niet om het goedkoop te maken, maar juist voor het zwemmen met de smartwatch. Aangezien de modellen waterdicht zijn zou een echt leren bandje geen goed idee zijn.

Batterij gaat twee weken mee


Bij gemiddeld gebruik gaat de batterij van 420 mAh twee weken mee. Onder gemiddeld verbruik verstaat Huawei dat de gebruiker de smartwatch 24 uur per dag draagt, met hartslagmeter en slaap monitoring aan. Sport voor 90 minuten per week inclusief gps, berichtnotificatie (vijftig berichten, zes telefoongesprekken en drie alarmnotificaties) en het tweehonderd keer per dag bekijken van de smartwatch vallen hier ook onder. Als deze beloftes waar worden gemaakt dan heeft Huawei hier twee nieuwe smartwatches in handen met een uitstekende batterijduur.

De Huawei Watch GT Sport en de Watch GT Classic liggen op 23 oktober in de winkels. De GT Sport gaat 199 euro kosten, terwijl de Classic voor 229 euro in de winkels komt te liggen.