MWC staat jaarlijks garant voor de nodige aankondigingen en ook Huawei doet daar altijd graag aan mee. Het Chinese bedrijf heeft het event dit jaar gebruikt om onder andere een gloednieuwe smartwatch te presenteren. Het gaat om de Watch 2, een apparaat dat best uniek te noemen valt, omdat hij als een van de eerste smartwatches draait op Android Wear 2.0.

Huawei presenteert Watch 2

Huawei heeft twee verschillende smartwatches aangekondigd. Een standaard Watch 2 voor de sportievelingen en een Watch 2 Classic. Daarbij kun je ook nog eens kiezen uit drie verschillende kleuren voor de sportieve versie: Carbon Black, Dynamic Orange, Titanium Gray en Concrete Gray. Van de Classic-variant komt alleen een grijze versie op de markt. Daar houden de keuzes echter nog niet op.

De Huawei Watch 2 is vooral gericht op diegenen die graag hun sportieve activiteiten bijhouden. Zo houdt het apparaat onder meer afstanden, snelheid, stappen, hartslagen, calorieën, routes en nog meer bij.

Huawei heeft het met zijn Watch 2 (alleen de sportieve versie) mogelijk gemaakt om hem als standalone apparaat te gebruiken als je kiest voor de 4G-versie. Je kunt zo de deur uitgaan zonder je telefoon en alsnog berichten ontvangen, apps gebruiken en bijvoorbeeld chatten. Er is echter ook gewoon een bluetooth-model aanwezig, die communiceert met je telefoon.

De Watch 2 van Huawei heeft een 1,2 inch scherm gekregen. Het gewicht van het horloge is net 57 gram en daarmee zelfs één gram lichter dan een mars-reep. De processor in de smartwatch is een Qualcomm Snapdragon MSM8909W. Er is 768MG aan werkgeheugen aanwezig en 4GB aan opslagruimte, waarvan 2,3GB beschikbaar is. De accu van de slimme horloges heeft een capaciteit van 420mAh en dat is volgens de Chinese fabrikant goed voor veertig uur gebruik.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwste smartwatch van Huawei wordt in de derde week van maart in Nederland verwacht. Het apparaat gaat 329 euro kosten als je voor de Bluetooth-uitvoering kiest en 349 euro voor de optie met 4G. Er zal ook een smartwatch met Porsche-design worden gemaakt.

Wil je meer weten over Android Wear 2.0, lees dan dit verhaal.