Huawei heeft tijdens een zelf georganiseerd evenement de Huawei Talkband B3 aangekondigd. De fitnesstracker verschijnt in verschillende vormen. Het gaat in totaal om drie verschillende modellen, die een beter design en betere audio zouden moeten hebben.

Huawei Talkband B3: drie varianten op komst

Huawei heeft niet alleen de nieuwe P9-smartphone aangekondigd, maar ook een nieuwe fitnesstracker: de Huawei Talkband B3. Net zoals de vorige modellen heeft ook de B3 een armband-achtig design, dat is voorzien van een gebogen scherm met Corning Gorilla Glass. Het gaat hier om een Pmoled-scherm (van plastic), met een resolutie van 128 bij 80 pixels. Dit scherm is in staat om data (van je fitnessactiviteiten), notificaties, de tijd en berichten weer te geven. Niet in kleuren, maar in monochrome (in zwart en wit).

Net zoals het gros van de fitnesswearables, kan de Talkband B3 gebruikt worden om je calorieën, stappen, slaap, et cetera bij te houden. Waar de fitnesstracker annex minieme smartwatch in uitblinkt is de mogelijk te kunnen bellen met het apparaat. Er zit namelijk een microfoon in de hardware. De accu van 91 mAh is goed voor drie tot vier dagen energie, of zes uur aan beltijd. In vergelijking met het vorige model, zou de Huawei Talkband B3 betere audio en een beter, meer ergonomisch design hebben en beter tegen zweet kunnen.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Talkband verschijnt in drie varianten: Active, Classic en Elite, elk met zijn eigen polsband. De Active verschijnt in de kleuren zwart en wit en kost 169 euro. De Classic verschijnen in de kleuren beige en bruin en kosten 199 euro. Het Elite-model verschijnt alleen in titanium grijs en kost 249 euro. De beschikbaarheid moet nog worden aangekondigd door het bedrijf.