Ondanks het feit dat de Huawei Talkband B5 officieel nog moet worden onthuld door de fabrikant, is het nu al mogelijk de fitnesstracker vooruit te bestellen op een Chinese website. Daardoor ligt ook al alle informatie op straat.

Dit is de Huawei Talkband B5

De Huawei Talkband B5 is nog niet onthuld, maar je kunt de fitnesstracker nu wel al vooruitbestellen op een Chinese website. Daardoor liggen alle specificaties al op straat, een week voor de aankondiging. De Talkband B5 is een fitnesstracker die je uit de band kunt halen, waardoor het een bluetooth-headset wordt. Het apparaat beschikt over een amoled-scherm van 1,13-inch en heeft een ingebouwde hartslagmeter. Ook is er 512 KB aan werkgeheugen aanwezig, evenals 16 MB aan opslaggeheugen. Dat geheugen is bedoeld voor de standaardapps.

De accu beschikt over een vermogen van 108 mAh en Huawei belooft dat je er tot drie dagen mee kunt doen. Verder beschikt de Huawei Talkband B5 over een IP57-certificering. Het apparaat kan tegen stof en is verder bestand tegen zweet en de regendruppel die er zo nu en dan op valt. Daarnaast kan de tracker je slaap monitoren en is het mogelijk een camera-interface te openen op je pols. Om de tracker te kunnen gebruiken heb je wel tenminste een Android-smartphone met versie 4.4 of een iPhone met iOS 9 of hoger nodig. 

Het apparaat is tot en met 19 juli vooruit te bestellen in drie versies en vijf kleuren. Vanaf de 20ste is het te koop. Wanneer de Talkband B5 naar Nederland komt, is onbekend.