De afgelopen maand kwam er al informatie naar buiten over de Huawei TalkBand B5, dat de opvolger is van de TalkBand B3. Het apparaat is nu officieel door Huawei gepresenteerd.

De Huawei TalkBand B5 heeft een touchscreen van 1.13-inch in een resolutie van 300 bij 160 pixels. Wat dit model echter uniek maakt is dat het een twee-in-één apparaat is. Het is namelijk een bluetooth headset en een fitnesstracker. De bluetooth headset druk je namelijk in het polsbandje, waarna het dienst doet als fitnesstracker. Je haalt deze er echter gemakkelijk uit, waarna je hem als bluetooth headset kunt gebruiken om te bellen. Als fitnesstracker kan de TalkBand B5 onder andere de hartslag, slaap en stress meten. Activiteiten als rennen, lopen en fietsen worden ondersteund. Via bluetooth 4.2 kun je verbinden met smartphones die draaien op Android 4.4+ en iOS 9.0 of hoger. De batterij heeft een capaciteit van 108 mAh, waarmee je tot zes uur achtereen kunt bellen.

Drie versies beschikbaar


De Huawei TalkBand B5 is vanaf vandaag beschikbaar op de Chinese markt. Er zijn drie versies beschikbaar. Een sportversie voor 149 dollar, een zakelijke versie voor 178 dollar en een 'Fashion' variant voor 223 dollar. Iedere versie heeft daarnaast de keuze uit verschillende bandjes. De verwachting is dat het apparaat later deze zomer ook in andere markten verkrijgbaar zal zijn.