Zoals het er nu naar uitziet, werkt Huawei aan een nieuwe smartwatch. Dit wordt niet de Huawei Watch 3, maar waarschijnlijk de Huawei Watch 2 2018. Daarnaast lijkt de Chinese fabrikant niet te hebben gekozen voor grote aanpassingen en krijgen we waarschijnlijk te maken met een iteratieve update; vandaar dat er dus mogelijk gekozen is voor 2018 in de naam.

Huawei Watch 2 2018: dit zijn de gelekte afbeeldingen

Vorig jaar bracht Huawei de Huawei Watch 2 uit, een smartwatch die draait op Android Wear (dat we nu Wear OS noemen). Voor dit jaar zou de fabrikant een iteratieve update gepland hebben staan, als we de nieuwste geruchten mogen geloven. Tussen het horloge van vorig en dit jaar zou weinig verschil zitten, waardoor Huawei ook zou hebben gekozen voor een naam in de richting van Watch 2 2018. Het gaat dus niet om de Huawei Watch 3, zoals het nu lijkt, en dus hoef je ook geen grote vooruitgang te verwachten qua specs en design.
 

Qua design zien we een vrijwel identieke smartwatch, maar de nieuwe versie lijkt wat sportiever te worden. Onder de motorkap zit waarschijnlijk een Qualcomm 2100-processor, dezelfde als in de Huawei Watch 2. Daarnaast zou er 768 MB aan werkgeheugen moeten zijn, evenals 4 GB aan opslagruimte. Ook het oled-scherm is hetzelfde: 1,2-inch, met een resolutie van 390 bij 390 pixels. De Huawei Watch 2018 zou in staat zijn de vochtigheid in de omgeving te meten en zou beter in staat zijn je buitenprestaties te meten, dankzij nieuwe sensoren.