Huawei heeft in China de Huawei Watch 2 pro gelanceerd. Dat horloge lijkt op de gewone Huawei Watch 2, maar deze heeft een e-sim. Je kunt er dus mee bellen en internetten.

'China only'

Echter, het lijkt erop dat Huawei deze versie van de Huawei Watch 2 pro alleen in China wil verkopen. Er lijkt namelijk geen Android Wear op te staan, maar een besturingssysteem dat er erg op lijkt. Allerlei gebruikelijke Google-apps komen niet op het horloge voor.

Die apps zijn namelijk verboden in het Aziatische land. Android-producent Google heeft in China nog geen voet aan de grond gekregen bij de communistische machthebbers. Wellicht dat daarom tijdens de presentatie van de Huawei Mate 10 in München onlangs weinig over dit horloge is gesproken, hoewel het niet veel later wel is aangekondigd.

Hartslagmonitor, gps en nfc

De spes van dit nieuwe horloge lijken op die van de Huawei Watch 2. Er is een hartslagmonitor, zelfstandig gps, en een nfc-chip zodat je ermee kunt betalen bij betaalautomaten.

Het belangrijkste verschil is dus de elektronische simkaart die erin zit gebakken. Die ondersteunt verbindingen op 4G, 3G en 2G-snelheid.

Android Wear

In China wordt dit e-simhorloge verkocht voor een bedrag rond de 400 dollar. En nu is het dus wachten totdat er internationaal een ‘gewone’ Android Wear-variant van dit 4G-horloge op de markt wordt gebracht.

De gewone Huawei Watch 2 is al volop verkrijgbaar. Hier is onze review.