Er zijn geruchten verschenen over de Huawei Watch 2. Dit model zou namelijk in februari worden aangekondigd door de fabrikant. Consumenten zouden de keuze moeten krijgen voor een model dat ook met het mobiele netwerk verbinding kan maken.

Huawei Watch 2 verschijnt in februari - gerucht

LG is waarschijnlijk niet de enige fabrikant die in februari Android Wear 2.0-smartwatches zal gaan aankondigen. Volgens de nieuwste geruchten is het zo dat concurrent Huawei datzelfde van plan is en volgend maand de Huawei Watch 2 zal gaan aankondigen. Dat meldt althans een bron die bekend is met de plannen van de fabrikant. Dit nieuwe model zou een sportiever uiterlijk moeten krijgen en gekoppeld moeten kunnen worden aan het mobiele internet, zoals de internationale versie van de Samsung Gear S3 Frontier dat ook kan.

Mocht dat kloppen, dan is het mogelijk om het slimme horloge als een zelfstandig apparaat te gebruiken. Je hoeft hem dan niet per se te koppelen aan een smartphone om alles uit het apparaat te halen. Ook hoeft er dus niet altijd een wifi-verbinding te zijn. Daarnaast zou je er ook mee moeten kunnen bellen. De verwachting van de bron is dat de Huawei Watch 2 tijdens Mobile World Congress 2017 zal worden aangekondigd, dat eind februari plaatsvindt in Barcelona. Maar dat gegeven lijkt echter nog niet helemaal vast te staan, aldus de bron.