De CEO van Huawei, Richard Yu, heeft tegen website TechRadar bekendgemaakt dat het bedrijf werkt aan de Huawei Watch 3. Verwacht de nieuwe smartwatch van de Chinese fabrikant echter niet op korte termijn.

De vorige editie, de Huawei Watch 2 (zie foto), werd aangekondigd tijdens de Mobile World Congress in 2017. Op dit moment is de Mobile World Congress 2018 in Barcelona al een paar dagen onderweg en sommige mensen hoopten daar op een presentatie van de opvolger van de smartwatch. Dat bleek echter niet het geval te zijn, maar Huawei laat nu wel weten dat er een opvolger aan komt. Volgens Richard Yu verkoopt de Huawei Watch 2 nog steeds goed en ziet het bedrijf geen reden om nu al met een opvolger te komen, maar dat de nieuwe smartwatch in de toekomst wel komt staat vast.

Officiële aankondiging Huawei Watch 3 kan nog maanden op zich laten wachten

Volgende maand wordt de nieuwe high-end smartphone van de Chinese fabrikant, de Huawei P20, officieel gepresenteerd. Dat lijkt dan ook de perfecte gelegenheid om de nieuwe smartwatch te presenteren, maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid nog te vroeg komen voor Huawei. Wellicht krijgen we een aankondiging tijdens de IFA in september, maar het zou ook kunnen dat het bedrijf pas begin volgend jaar met de officiële aankondiging komt. We weten in ieder geval dat het bedrijf in de toekomst met de Huawei Watch 3 komt.