In februari van dit jaar werd bekend dat Huawei werkt aan de Huawei Watch 3, maar dat we de smartwatch niet op korte termijn hoefden te verwachten. In mei verscheen daarnaast nog een 2018-versie van de Huawei Watch 2. Toch lijkt het erop dat Huawei nu echt serieus aan een derde versie werkt. Er zijn drie handelsmerken geregistreerd bij de World Intellectual Property Organization met de namen Anchor, Voyage en Unlimited.

Van het eerste en tweede model (zie foto) van de Huawei Watch verschenen beide twee varianten, maar dit keer lijken de namen erop te duiden dat we drie verschillende versies gaan krijgen. Het vlaggenschip zou de Unlimited moeten worden, terwijl de Anchor en de Voyage iets mindere specificaties zullen krijgen. In hoeverre de verschillende versies onderling gaan verschillen is op dit moment nog niet duidelijk. De namen Anchor, Voyage en Unlimited zijn waarschijnlijk de codenamen die het Chinese bedrijf gebruikt. Het wil niet zeggen dat de nieuwe smartwatches ook onder deze namen in de winkels komt te liggen.

Mogelijk onthulling tijdens IFA 2018


De verwachting is dat Huawei de drie nieuwe smartwatches mee gaat nemen naar de IFA 2018. Deze beurs vindt 31 augustus tot en met 5 september plaats in Berlijn. De Huawei Watch 3 zal waarschijnlijk op Wear OS gaan draaien. Voorlopig is het nog even afwachten wat Huawei ons gaat brengen op het gebied van smartwatches.