Huawei heeft bekendgemaakt wat we straks voor een Huawei Watch moet neerleggen: spoilers, hij wordt net zo duur als de Apple Watch. Het goedkopere model kost 349 euro en het duurdere model 399 euro.

Hauwei Watch net zo duur als Apple Watch

Het is inmiddels bekend geworden hoe duur de aankomende Huawei Watch gaat worden. De Huawei Watch is een smartwatch met als besturingssysteem Android Wear. We noemden dit slimme horloge al eerder één van de meest stijlvolle smartwatches tot op heden en dat zie je straks ook terug in de prijzen. Voor het goedkoopste model, in de kleuren zwart of zilver, betaal je straks maar liefst 349 euro. Wil je toch voor de goede versie gaan, die geen verschil in specs biedt, dan ben je 399 euro kwijt. Net zo veel geld als voor een Apple Watch.

Dan hebben we het nog niet eens over de specs gehad. De Huawei Watch is voorzien van een 1,4 inch-scherm, met een resolutie van 400 bij 400 pixels, met een pixeldichtheid van maar liefst 286 ppi. De smartwatch heeft 512MB aan werkgeheugen, 4GB aan intern geheugen, alsmede een gyroscoop, accelerometer en barometer. Verder is aanwezig een ingebouwde microfoon (voor de spraakopdrachten via Google Now) en een 300 mAh-batterij. Het apparaat is in drie kleuren beschikbaar: zwart, zilver en goud. Niet verkeerd als je het ons vraagt.

Huawei geeft verder aan dat ze zelf een aantal apps voor het horloge zullen lanceren, gebouwd op Android Wear. Eén van die applicaties betreft een apps voor fitnesstracking. Naar verluidt komt de Huawei Watch aanstaande zomer uit, maar onduidelijk is of dat enkel voor Noord-Amerika geldt. We zullen dus nog even moeten afwachten wanneer de Huawei Watch naar Nederland komt. De genoemde prijzen zijn op te maken uit een Duitse online winkel, dus we kunnen ervan uitgaan dat het horloge hier in Nederland straks even duur wordt.