De Huawei Watch, de eerste die op de markt kwam, wordt momenteel wereldwijd voorzien van de update naar Android 2.0.

Update

Eigenaren zullen door hun smartwatch zelf worden gewaarschuwd zodra de update klaarstaat. Wie daar niet op kan wachten, kan via het instellingenmenu van het horloge zelf kijken of de nieuwe firmware al beschikbaar is.

Android 2.0 brengt belangrijke verbeteringen met zich mee. Zo kan de smartwatch na deze update voortaan zelfstandig apps draaien, zonder dat hier een nabij verbonden smartphone voor nodig is.

Developer preview

Op internet melden flink wat eigenaren van een Huawei Watch dat ze de update binnenkrijgen. Echter, de eersten die aan de beurt zijn, zijn mensen die al eerder zelf de Developer Preview-versie van de nieuwe firmware hadden geïnstalleerd. De mensen die dit niet hebben gedaan, moeten kennelijk nog even wachten of het updaten zelf in gang zetten via het instellingenmenu. Daar is een trucje voor. Mocht de firmware een groen scherm geven met een vinkje dat het systeem up tot date is, dan moet daar herhaaldelijk op worden getikt met een vinger. Dan schijnt het updaten toch nog te beginnen. Wel wifi en bluetooth aanzetten.

Laatste patch

Het is meteen de allerlaatste versie van Android Wear, gebaseerd op de laatste versie van Android voor telefoons, namelijk 7.1.1. Dus de laatste veiligheidswijzigingen zijn hier al in verwerkt.

Inmiddels zijn de meeste Android Wear-horloges die versie 2.0 zouden krijgen, er al mee toegerust. De Fossil-smartwatch die Wearablesmagazine onlangs testte heeft de update een week of twee geleden binnengekregen.

De review van dat horloge is hier terug te lezen. Wil je alles weten over de nieuwe functies van Android Wear 2.0, kijk dan hier. Onze review van de eerste Huawei Watch staat hier.