De Chinese fabrikant Huawei schijnt achter de schermen te werken aan twee nieuwe varianten van zijn eigen smartwatch: de Huawei Watch. Beide varianten zouden in 2016 op de markt worden uitgebracht. Eén van de nieuwe smartwatches zou voor vrouwen bedoeld moeten zijn.

Meer Huawei Watch-modellen in 2016?

Er zijn een nieuw geruchten opgedoken over aankomende Huawei Watch-modellen. De Chinese fabrikant zou namelijk op dit moment niet werken aan één, maar twee nieuwe varianten van het slimme horloge. Eén van die fabrikanten zou voor vrouwen bedoeld zijn, aangezien die doelgroep het horloge te dik en te groot zou vinden. Onze Sam horen we daar ook geregeld over: dikke horloges in combinatie met een smalle pols oogt niet mooi, maar juist heel grof en we kunnen ons voorstellen dat vrouwen in het algemeen daar net zo over denken.

Deze smartwatch zou overigens geen nieuwe of andere hardware krijgen. Gelukkig werkt Huawei ook nog aan een opvolger van de Huawei Watch, die wél betere hardware krijgt (en hopelijk ook meteen een smaller model). Deze nieuwe Huawei Watch zou medio of eind 2016 op de markt moeten verschijnen en mogelijk voorzien worden van een mobiele internetverbinding en uiteraard Android Wear. Beide horloges zouden we tijdens CES 2016 kunnen worden aangekondigd. Tot die tijd scharen we deze nieuwtjes onder het kopje 'geruchten'.

Vergeet ook niet onze uitgebreide recensie van de Huawei Watch te lezen.