Een communitymanager van het Android Wear-forum heeft naar buiten gebracht wanneer een groot aantal smartwatches Android Wear 2.0 krijgen. Het gaat onder meer om de Huawei Watch en de tweede generatie Motorola Moto 360.

Android Wear 2.0 komt eraan - mogelijk

Consumenten die er vlug bij waren met smartwatches met Android Wear hebben het maar zwaar. Veel eigenaars van de eerste en tweede generatie slimme horloges wachten namelijk nog altijd op Android Wear 2.0, de nieuwste versie van het besturingssysteem. De fabrikanten houden de kaken stijf op elkaar en laten weinig weten over de lancering van de grote update. Een handvol smartwatches heeft de update ontvangen, maar hoe zit het met de oude apparaten? Communitymanager Ernest van het Android Wear-forum heeft het antwoord.

De beste man laat weten dat de onderstaande smartwatches namelijk eind april of begin mei - in elk geval binnen nu en drie of vier weken dus - de update mogen ontvangen. Helaas is de aankondiging niet direct afkomstig van Google of een fabrikant van één van deze slimme horloges, dus moeten we nog even afwachten wat er van het nieuws klopt. Maar daar komen we snel genoeg achter.