Fabrikant Huawei heeft tijdens IFA 2015 in Berlijn bekendgemaakt dat de smartwatch Huawei Watch vanaf 23 september verkrijgbaar is. Het slimme horloge is vanaf die dag te koop in Nederland voor een bedrag vanaf 399 euro.

Vanaf 23 september te koop: de Huawei Watch

Het Chinese bedrijf Huawei heeft tijdens de IFA-technologiebeurs in Berlijn bekendgemaakt dat de smartwatch Huawei Watch vanaf 23 september te koop is in Nederland voor een bedrag van 399 euro. Het design van de smartwatch is gebaseerd op het uiterlijk van een klassiek Zwitsers horloge, waardoor het een eigen uitstraling mee gekregen heeft. Volgens Huawei is de Huawei Watch, het eerste slimme horloge van de fabrikant, zelfs dé smartwatch die de brug moet slaan tussen mode en techniek - we wachten dat nog even af.

De Huawei Watch mag dan wel op Android Wear draaien, dat betekent niet dat iOS-bezitters er niet van kunnen genieten. Sinds kort is er een Android Wear-applicatie voor iOS beschikbaar en de Huawei Watch kan daardoor ook aan een iPhone gekoppeld worden. Met een Huawei Watch om je pols is het, net zoals met vele andere smartwatches, mogelijk om berichten te ontvangen, zoals sms'jes, WhatsApp-berichten en e-mails, maar kun je ook inkomende oproepen er op herkennen. Ook is er een Bluetooth-verbinding aanwezig.

Met die Bluetooth-verbinding is het bijvoorbeeld weer mogelijk om een Bluetooth-headset te koppelen aan je smartwatch, die de muziek vanaf je smartphone in je broek afspeelt. Zo kan die telefoon lekker in je zak blijven zitten. Je kunt de smartwatch ook bedienen met basale stemcommando's die je ook op je smartphone kunt gebruiken en hebt de keuze uit een aantal bandjes voor aan het metalen omhulsel, waaronder roestvrij staal en lederen versies in het bruin en zwart. Het horloge kost je tenminste 399 euro.

Huawei Watch - de specs

De Huawei Watch is voorzien van een 1,4 inch Amoled-touchscreen, omhuld in krasbestendig saffierglas, met een resolutie van 400 bij 400 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 286 pixels per inch, inclusief een hoog contrast van 10.000:1. Wanneer je de smartwatch van plan bent aan te schaffen, dan kun je dus nog kiezen uit verschillende bandjes, maar daardoor kan de prijs wel iets hoger uitvallen dan de vermelde 399 euro. Het horloge heeft zelf een diameter van 42 millimeter en is in drie versies te verkrijgen.