Hugo Boss heeft twee slimme horloges aangekondigd die het bedrijf Smart Classic noemt. Het gaat om analoge horloges, met net dat beetje extra. Je kunt de basale smartwatches koppelen aan Android en iOS, dankzij de Smart Watch-app van de maker.

Dit is de Hugo Boss Smart Classic

Hugo Boss heeft zijn eerste collectie smartwatches aangekondigd voor de Britse markt, onder het merk BOSS Watches. De horloges zijn beschikbaar in een mannelijke stijl en in twee varianten: roestvrij staal en roségoud. Beide versies hebben echter een leren band en kosten 299 Britse pond (353 euro omgerekend). De Smart Classic, zoals de horloges heten, moeten in september worden uitgebracht op de markt van Groot-Brittannië; helaas is er over een internationale lancering nog niets bekend. Je kunt de Smart Classic aan Android en iOS koppelen.

Daarvoor heb je wel de Hugo Boss Smart Watch-app nodig, die je kunt downloaden voor beide platformen. De horloges zijn te vergelijken met onder meer die van Fossil: ze zijn niet heel smart (hebben geen digitaal scherm of een hoop features), maar wel smart genoeg voor het tellen van je stappen en ontvangen van notificaties. Helaas weten we nog een hoop dingen niet, zoals de batterijduur. Wel kun je altijd blijven checken hoe laat het is, ook al is de accu leeg. Ook lijkt er helemaal geen digitaal display te zijn, zoals de HP Isaac Mizrahi wel heeft.