De wearables-markt is in de afgelopen week overspoeld met nieuwe aangekondigde smartwatches en ook Hugo Boss doet hier aan mee. Tijdens Baselworld in Zwitserland heeft het bedrijf zijn eerste smartwatch aangekondigd. Het horloge draagt de naam Hugo Boss Touch en draait bij de release op Android Wear 2.0.

Specificaties Hugo Boss Touch

Veel details over de Hugo Boss Touch smartwatch zijn tot op heden nog niet naar buiten gebracht en dat heeft deels te maken met het feit dat het bedrijf geen persbericht heeft verstuurd over de smartwatch. Over de specificaties van de Touch is dan ook nog niet veel bekend. Wat we wel weten, is dat NFC present is. Op een hartslagmonitor hoef je niet te rekenen bij de eerste Android Wear 2.0 smartwatch van Hugo Boss. Voor de ontwikkeling van het horloge werkte Hugo Boss samen met Movado.

Prijs en beschikbaarheid

Hugo Boss kondigde tijdens de presentatie van zijn eerste smartwatch, volgens het doorgaans goed ingelichte Wareable, direct aan wanneer we het horloge in de winkels kunnen verwachten. In de Verenigde Staten zal hij vanaf augustus te koop zijn voor een bedrag van 395 dollar, omgerekend zo'n 365 euro. Of en wanneer de nieuwste smartwatch naar Europa komt, is nog even afwachten.