MyKronoz lanceerde in maart een zeer succesvolle crowdfundingcampagne voor de ZeTime, een interessant slim horloge. Het apparaat zou namelijk een touchscreen krijgen, maar ook echte wijzers. Het doel van 50.000 dollar werd ruimschoots gehaald: de teller stopte bij Kickstarter en Indiegogo uiteindelijk op zes miljoen dollar. Nu is het apparaat wereldwijd beschikbaar.

ZeTime hybride horloge


De ZeTime gaat voor 199,90 euro over de toonbank en ziet er mooi uit. Er zijn drie varianten beschikbaar als het aankomt op de afwerking, en twee verschillende formaten. In de Petite-variant heeft het horloge een 1,05-inch kleurenscherm en in de Regular-versie een 1,22-inch scherm.

Mocht je je afvragen of de wijzers niet altijd in de weg zullen zitten, kunnen we je geruststellen. Volgens MyKronoz is de software zo gemaakt dat de wijzers indien nodig even weggezet kunnen worden. Dat terwijl het dus wel om echte wijzers gaat. De batterijduur van het smartwatch loopt verder uiteen. De wijzers zelf kunnen tot dertig dagen gebruikt worden, het scherm zelf drie dagen (afhankelijk van gebruik).

MyKronoz wil een nieuwe standaard vestigen als het aankomt op het maken van horloges en wearables. Met ZeTime hebben we het eerste compromisloze smartwatch gemaakt, dat het beste van Zwitsers design en expertise samenvoegt tot een wearable,” aldus CEO Boris Brault in een statement. “Terwijl we onze ambitie om toonaangevend te zijn als het aankomt op het maken van een nieuwe generatie horloges met aantrekkelijke prijzen en innovatieve technologieën,  zijn we dolenthousiast dat we dit vernieuwende product tijdens de CES 2018 kunnen presenteren.