De Kickstarter-campagne voor de HyperLink is een groot succes. Het roestvrijstalen armbandje is van gemaakt van hoge kwaliteit, maar kost maar een fractie van Apple's officiële alternatief.

HyperLink

Als je als eigenaar van een Apple Watch Apple's stalen schakelbandje wilt aanschaffen, zul je waarschijnlijk flink schrikken van de prijs. Voor het officiële stalen horlogebandje moet je namelijk maar liefst €499 neerleggen, een bedrag waarvoor je ook de complete Apple Watch Sport kunt kopen. Gelijk na de lancering van de Apple Watch kon je dan ook al veel onofficiële horloge-bandjes kopen, die vaak tien keer zo weinig kosten. Helaas wisselt de kwaliteit van dat soort bandjes erg, en is er nog niet echt goed alternatief voor de stalen schakelbandjes van Apple. De slimme koppen achter HyperLink willen daar verandering in brengen, middels een Kickstarter-campagne. Ze willen een kwalitatief goed stalen schakelbandje uitbrengen dat maar $49 gaat kosten als je nu bestelt, en $99 na de campagne.

Dat is slechts een fractie van het bedrag dat je zult moeten betalen voor het officiële alternatief van Apple. De campagne is dan ook een groot succes, en het streefbedrag is inmiddels meer dan verdriedubbeld. Het originele doel was namelijk $50,000, maar ondertussen is er al meer dan $160,000 opgehaald. Volgens de makers van de roestvrijstalen HyperLink kunnen ze het bandje zo goedkoop aanbieden omdat ze er niet gigantische marges op houden, wat Apple volgens wel doet. Volgens verschillende geruchten kost het $49 sportbandje van Apple namelijk $2 om te maken, dus het is niet geheel ondenkbaar dat het bedrijf ook veel winst maakt met de stalen schakelbandjes. De HyperLink is in twee kleuren verkrijgbaar: zilver en Space Black. De zilveren variant kun je bestellen voor zowel de 42mm als de 38mm Apple Watch. De Space Black variant is enkel verkrijgbaar voor de 42mm Apple Watch. De HyperLink is volgens de makers in November al beschikbaar, al is het even afwachten of ze aan de onverwachte enorme vraag kunnen voldoen.