Het onderzoeksbureau IDC is van mening dat Apple de Apple Watch 3,6 miljoen keer verscheept heeft in het tweede kwartaal van 2015. Apple zou met die cijfers op de tweede plaats staan binnen de wearablesmarkt, met maar één product in het portfolio.

IDC: Fitbit op nummer één, Apple op nummer twee

Volgens het onderzoeksbureau IDC staat Apple op de tweede plek binnen de wearablesmarkt, ondanks het feit dat het bedrijf nog maar één product binnen die categorie heeft uitgebracht. Om die plek te bemachtigen heeft Apple 3,6 miljoen Apple Watches verscheept, claimt het bureau. De nummer één op de lijst, Fitbit, heeft in dezelfde periode, het tweede kwartaal van 2015, 4,4 miljoen wearables verscheept. Helaas moet IDC het doen met schattingen, aangezien Apple geen cijfers over de Apple Watch naar buiten heeft gebracht.

Dankzij Apple heeft de wearablesmarkt een gigantische boost gekregen. De totaal aantal verscheepte apparaten is met 223,2 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, naar 18,1 miljoen exemplaren. Apple dwingt consumenten niet alleen na te denken over 'de wearable', verschillende bedrijven moeten ook hun producten herzien en opnieuw in de markt zetten om de aandacht van Apple weg te houden, zo denkt het onderzoeksbureau. IDC verwacht veel van de aankomende IFA 2015-beurs.

Apple Watch in Nederland

De standaard editie van de Apple Watch Sport (38-mm) gaat weg voor 419 euro, wat iets duurder is dan aanvankelijk gedacht. Daarnaast kun je ook kiezen voor een iets grotere versie van de Apple Watch Sport (42-mm), met een prijs van 469 euro. Beide varianten zijn in vijf verschillende kleuren te verkrijgen: wit, blauw, groen, rood en zwart. Wil je voor de 'standaard' Apple Watch gaan, dan ben je tenminste 669 euro kwijt voor het 38-mm-model. De grotere variant (42-mm) kost 719 euro. Je kunt echter wel kiezen uit tien versies.

Bij de Apple Watch werkt de combinatie band-horloge net even anders dan bij de Sport-editie. Bij die laatste kies je simpelweg een kleur uit, terwijl je voor de Watch kunt kiezen wat voor type band je wilt: roestvrij staal (wit/zwart), met de keuze uit een klassieke of sportieve sluiting, het Milanese bandje, eentje met een moderne gesp, eentje van leer, eentje met de kleur middernachtblauw en een moderne gesp, een helderblauw leren variant en nog een aantal. De Watch Edition kost ten minste 11200 euro en maximaal 18400 euro.

Ben jij in de markt voor een smartwatch en twijfel je nog over de Apple Watch? Neem dan onze artikelen met vijf redenen om wel een Apple Watch te kopen en vijf redenen om geen Apple Watch te kopen door.