IFA 2017 zit er op. We hebben een week lang in Berlijn doorgebracht om onder meer de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wearables te bekijken. In dit artikel vind je de belangrijkste aankondigingen, de meest opvallende nieuwe producten en de meest interessante ontwikkelingen.

Samsung

Samsung breidt zijn assortiment van wearables uit met drie nieuwe draagbare apparaten. Het gaat om een waterbestendige smartwatch (de Gear Sport), een waterbestendige fitnessarmband (de Gear Fit2 Pro) en een nieuwe generatie draadloze fitnessoordopjes (de Gear IconX). In ons uitgebreide nieuwsbericht lees je alles over allerlei specificaties en designelementen. Wil je echter meer lezen over de Samsung Gear Sport, dan kun je terecht in onze hands-on. We hebben heel even de tijd gekregen om met de tracker te spelen.

Fitbit

Hij zat al een tijdje in de pijplijn, maar is nu eindelijk onthuld: de eerste smartwatch van Fitbit. De fabrikant van wearables heeft zijn slimme horloge tot ‘Ionic’ gedoopt. Het gaat om een waterdicht apparaat, die de locatie van zijn gebruiker kan volgen, en straks voor 349,95 euro te koop is. In combinatie met de smartwatch, heeft het bedrijf ook de Fitbit Coach-app gepresenteerd. Later zal Fitbit in samenwerking met Adidas nog een speciale versie van de Ionic gaan uitbrengen, als concurrent van de Nike+ Apple Watch.

Overige smartwatches en fitnesstrackers

Medion heeft twee fitnesswearables uitgebracht en zal op korte termijn ook komen met een speciaal sporthorloge. Dat laatste product wordt nog ontwikkeld en er is enkel een prototype van onthuld. De twee wearables van Medion heten de Life E1000 en Life S2000. Suunto heeft een nieuw multisport GPS-horloge onthuld, dat de illustere naam Spartan Trainer Wrist HR heeft gekregen. Het horloge weegt slechts 56 gram en biedt een aantal handige functionaliteiten voor sporters. Zo meet de device de hartslag, afstand, het tempo en meer.

Fossil maakt er werk van om nog veel meer smartwatches op de markt te brengen dan al was aangekondigd. In 2018 worden ook nieuwe submerken toegevoegd aan de vijf die nu de dienst uitmaken: Diesel, Emporio Armani, Fossil, Michael Kors en Misfit. In dit uitgebreide nieuwsbericht krijg je een overzicht van alles dat nog komen gaat. Dan hebben we nog de Garmin Vivoactive 3, een Android Wear-smartwatch die wordt voorzien van een nfc-chip, waardoor je er mee zou kunnen betalen (mits dat werkt in Nederland).

Virtual reality

Als je VR-games wil spelen, kan je dat tegenwoordig op steeds meer manieren. Je kunt een paar honderd euro uitgeven aan een headset als de HTC Vive of de Oculus Rift, maar ook een goedkope oplossing van bijvoorbeeld Zeiss kiezen. Het bedrijf heeft tijdens de IFA de VR One Connect onthuld. Die maakt instappen een stuk goedkoper. De Zeiss VR One Connect is een set die voor 129 euro verkocht wordt. Meegeleverd worden twee controllers, een usb-kabel en de nodige software. Voor meer info: check daarvoor ons nieuwsbericht.

Mixed reality

Lenovo en Dell hebben tijdens IFA 2017 hun versie van de Windows Mixed Reality-headset onthuld. Technisch gezien is een mixedrealityheadset ook gewoon een virtualrealityheadset, maar dan werken ze op het platform van Microsoft. In onze uitgebreide hands-on lees je alles dat je wil weten over de Lenovo Explorer, de mixedrealitybril van het bedrijf. Ook heeft de Chinese fabrikant nog een augmentedrealitybril aangekondigd die geheel in het teken staat van Star Wars, genaamd de Lenovo Mirage.

Verslag IFA 2017

Wil je al het nieuws vanaf de beursvloer van IFA 2017 nog eens doorlezen, dan kun je terecht in ons IFA 2017 archief. Overigens houden we ons ook bezig met productlanceringen op het gebied van tablets, home cinema en smart home. Hiervoor kun je terecht op SmarthomeMagazine.nl, HomecinemaMagazine.nl en TabletsMagazine.nl.