In Engeland is de iFit Classic gearriveerd. Dit is een smartwatch met een gewone analoge wijzerplaat, met slimme fitnessfuncties erin verwerkt. Die werkt samen met dezelfde iFit-software als bijvoorbeeld de Sony Smartwatch 3.

iFit-software

De iFit-software is overigens ook beschikbaar voor iOS en Android, dus het kan geïnstalleerd worden op zowel een Apple Watch als een Android Wear-smartwatch. iFit heeft al een reeks fitnesstrackers op de markt gebracht, maar de smartwatches van het bedrijf lopen het meest in de kijker.  De iFit Classic kost bij de overburen 199 pond.

Subwijzerplaten

Daarvoor krijg je nogal wat. Het horloge ziet er zowel stoer als stijlvol uit. Onder de gewone wijzerplaat vind je drie subwijzerplaten. Daarop worden de fitnessprestaties zichtbaar bijgehouden. Stappenteller, slaapmonitor en afgelegde afstanden zijn zo in een oogopslag te raadplegen. Via de aangesloten app kan iFit je bovendien adviezen geven over dieet en beweging. De meeste informatie die de iFit Classic van je lichaam verzamelt, zal via de app zichtbaar worden.

iFit Classic

Dat is anders dan bij een gewone smartwatch, waarbij je op het horloge kunt kijken. Maar het wijkt weer niet af van de gangbare fitnesstrackers. De iFit Classic is dus meer te zien als een horloge met een ingebouwde fitnesstracker. Met dit verschil dat hij ook notificaties van je smartphone naar de pols overbrengt.

De iFit-producten waren al via de website van dit bedrijf te bestellen, maar dan moet je waarschijnlijk invoerrechten betalen. Het is nog onbekend of en wanneer de iFit Classic de oversteek naar het Europese vasteland maakt.