De Zweedse bouwgigant IKEA heeft zich de afgelopen jaren verdiept in virtual reality en dat heeft het bedrijf gebracht tot het uitbrengen van een nieuwe app. Het bedrijf, dat bekend staat om het verkopen van onder andere keukens, heeft op dinsdag een nieuwe app gelanceerd genaamd IKEA VR Experience. Met die app moet het voor potentiële klanten makkelijker worden om de ideale keuken samen te stellen.

IKEA app in samenwerking met HTC Vive

Voor de nieuwe app van IKEA heeft men de HTC Vive nodig. De bril, die tot stand is gekomen door een samenwerking tussen HTC en Valve, in combinatie met de IKEA VR Experience app zorgt ervoor dat je niet alleen de ideale kleur kan selecteren, maar ook dat je van verschillende hoogtes kunt bekijken hoe de keuken eruit ziet. Hiermee kunnen gevaarlijke situaties in de keuken in huishoudens met kinderen dus makkelijker voorkomen worden.

Jasper Brodin, de managing director van IKEA, heeft het idee dat de bouwgigant met een ideale oplossing is gekomen. Een oplossing waar het bedrijf nog jaren plezier aan kan beleven.

Virtual reality ontwikkelt zich snel. In vijf tot tien jaar zal deze techniek een deel van ons leven zijn. We zien dat virtual reality in de toekomst een grote rol zal spelen voor onze klanten. Zij kunnen het gebruiken om bijvoorbeeld verschillende interieur- en woonoplossingen uit te proberen voordat ze tot aanschaf van meubels of woonaccessoires overgaan

In het verleden kwam IKEA al eens met een optie om virtueel meubels in huis te plaatsen. De keuken app zal in eerste instantie een pilot test zijn.