NASA werkt met enkele partners aan een virtual reality-ervaring die ons naar de planeet Mars brengt, voordat de astronauten in 2030 daar aankomen. Onder andere de gamestudio Irrational Games werkt mee aan dit project.

Bezoek Mars in virtual reality

NASA is voornemens om in 2030 enkele astronauten naar de planeet Mars te sturen. Maar tot het zover is, is virtual reality the next best thing. Volgens jaar wordt er een gratis applicatie gelanceerd die door NASA en enkele partners gemaakt is, waaronder de gamestudio achter BioShock en BioShock Infinite, Irrational Games. De app zal in de Unreal Engine 4 worden gemaakt, een game engine van Epic Games en één van de meest populaire game engines van dit moment. Mars 2030 zal gratis te downloaden zijn.

De volledige naam van het project is The Mars 2030 Experience. Mars 2030 komt naar Google Cardboard, Oculus Rift en Samsung Gear VR. Later worden er ook versies verwacht die op PlayStation VR en HTC Vive draaien. Mars 2030 zal ongetwijfeld een toffe virtual reality-ervaring gaan bieden voor niet-astronauten, terwijl NASA de simulatie wil gebruiken om echte astronauten voor te bereiden op het ruige en onbekende landschap van Mars. De app zal in maart, tijdens de South by Southwest conferentie, worden gepresenteerd.