In de game Keep Talking and Nobody Explodes moet je samen met een vriend en bom onschadelijk zien te maken - spanning gegarandeerd. Keep Talking and Nobody Explodes is nu beschikbaar voor de Samsung Gear VR-headset.

Vr-spel Keep Talking and Nobody Explodes is een ultiem samenwerkingsspel

Keep Talking and Nobody Explodes heeft een basis voor fantastisch coöperatief virtual reality-spel waarin twee spelers de taak krijgen een bom te ontmantelen. Je speelt de game met een virtual reality-headset op, zoals de Samsung Gear VR (waar het spel voor is uitgebracht). Speler één ziet de bom in beeld en krijgt de taak hem onschadelijk te maken, terwijl een tweede speler, met zijn eigen headset op, de eerste speler moet begeleiden in dat proces, door een handleiding door te pluizen die behoorlijk lang en ingewikkeld is.

Speler twee moet dus blijven praten, zodat speler één kan knoeien met die bekende draadjes. Meestal blijven dit soort producten op bijeenkomsten, conferenties en preview-momenten, maar Keep Talking and Nobody Explodes is dus nu te koop in de Gear VR-winkel. Dat is momenteel de enige virtual reality-headset die daadwerkelijk te koop is, los van Googles eigen kartonnen Cardboard-bril. Keep Talking and Nobody Explodes kost je 9,99 dollar / euro en is dus echt iets dat early adopters van de bril moeten uitproberen.

Keep Talking and Nobody Explodes staat ook gepland om uit te komen op apparaten zoals de Oculus Rift en Project Morpheus van Sony, en met de Gear VR krijg je dus al een voorproefje van wat voor soort games je straks kunt verwachten voor die platformen. Bovendien is Keep Talking and Nobody Explodes een fantastisch voorbeeld van hoe origineel en sociaal spellen op virtual reality-apparaten kunnen zijn - en dat in een wereld waarin mensen denken dat de gamesindustrie geen echte innovatie meer kan aanbieden.