Een team uit de Dominicaanse Republiek heeft een Indiegogo-campagne opgezet voor een speciale controller voor virtual reality-brillen: de RevolVR. Het team wil in totaal 25 duizend dollar ophalen, zodat de controller in productie kan gaan.

RevolVR: een speciale controller voor virtual reality-headset

Dit jaar zullen de eerste virtual reality-headset gelanceerd worden wereldwijd en dus is het voor accessoiremakers belangrijk om vooraf en tijdens dat proces in de spotlight te staan met hun ideeën, producten en crowdfundingcampagnes. Eén van die campagne is van een team uit de Dominicaanse Republiek: de RevolVR. Op Indiegogo vind je alles over deze speciale controller, die natuurlijk gebruikt kan worden voor first-person shooters. Het team wil 25 duizend dollar ophalen, zodat de controller in productie kan gaan en kan worden uitgebracht.

De controller beschikt over een soort afstandsbediening, die bewegingen vertaalt naar de virtuele wereld, en vier knoppen (een trekker, een herlaadknop, een knop voor alternatieve kogels en een knop om van wapen te wisselen). Wanneer het doel op Indiegogo is gehaald, zal het RevolVR-team niet alleen het product produceren en uitbrengen, ook zal het project worden uitgebracht als een open source en open hardware - zo kunnen ook andere mensen aan de slag met de RevolVR. Check voor meer info de Indiegogo-pagina van het pistool.