De locatie-app Ingress heeft een update gekregen op Android waardoor de applicatie nu ook werkt op een Android Wear-smartwatch. Ingress is een moderne vorm van het ouderwetse landjepik, waarbij mensen locaties overnemen en moeten verdedigen.

Ingress op je Android Wear-smartwatch

Google gaf in februari al aan dat Ingress 'binnenkort' ondersteuning zou gaan krijgen voor Android Wear. Niet lang daarna verscheen het gerucht dat die ondersteuning al zo snel als in maart zou verschijnen, maar zoals we allemaal weten is dat dus niet gebeurd. Daar komt nu echter verandering in, aangezien Google heeft bekendgemaakt dat Ingress vanaf nu op Android Wear gespeeld kan worden. Op dit moment wordt versie 1.81.0 uitgerold in Google Play, die niet alleen prestatieverbeteringen doorvoert, maar dus ook Android Wear-ondersteuning toevoegt.

Wanneer je straks de applicatie op Android Wear opent, dan zul je alle poorten binnen je bereik te zien krijgen. Door middel van een veegbewegingen kun je van poort kunnen wisselen wanneer er te veel in de omgeving staan. Het mooie is dat je ook die portalen kunt hacken wanneer je naar de plek des onheils loopt, net zoals op de smartphone-versie. Ook laat de app op je pols zien of je een benodigde sleutel hebt of niet, waarmee je het portaal in kwestie kan openen. Mocht je echt niet kunnen wachten op de Google Play-update, dan kun je hem hier alvast downloaden.

Ingress is een augmented reality-spel voor op Android- en iOS-smartphones. Met Ingress speel je in feite in de echte wereld, terwijl alles zich virtueel afspeelt. Op het scherm van je smartphone, en nu dus ook Android Wear-smartwatch, zie je een uitgeklede Google Maps-omgeving, met aangepaste kleuren, met daarop speciale portalen. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk portalen te hacken binnen één van de twee teams, zodat er zoveel mogelijk oppervlakte (gewogen naar bevolkingsdichtheid) digitaal kan worden geclaimd.