Liefhebbers die gebruikmaken van een Basis Peak van Intel, doen er goed aan om zo snel mogelijk te stoppen met het gebruiken van het apparaat. Intel roept namelijk al zijn Basis Peak smartwatches terug nadat geconstateerd is dat er sprake kan zijn van oververhitting. Een door Intel bedachte oplossing bood niet het resultaat waar het bedrijf op hoopte.

Intel roept Basis Peak terug

Intel bracht op 13 juni al een rapport naar buiten waarin het één en ander te lezen viel over oververhitting van de Basis Peak. Om dat probleem op te kunnen lossen, koos Intel ervoor om een nieuwe update de wereld in te sturen. Ondanks dat de makers hun uiterste best hebben gedaan om een oplossing te vinden, is men daar niet in geslaagd.

Reden genoeg voor Intel om over te gaan tot een volgende stap. Het bedrijf vraagt alle eigenaren van een Basis Peak om de smartwatch terug te sturen. Uiteraard zullen gebruikers het geld dat zij betaald hebben voor het horloge terugkrijgen. "Het was een moeilijk besluit, maar jullie veiligheid is onze topprioriteit", valt onder andere te lezen op de officiële website van Basis.

Intels smartwatch nooit verkocht in Nederland

Hoeveel Nederlanders over een Basis Peak beschikken, is niet bekend. In Nederland werd de smartwatch tenslotte nooit officieel verkocht. Wel was hij verkrijgbaar in onder andere Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Intel heeft geen deadline gezet op het terugsturen van het horloge. Het bedrijf laat wel weten dat gebruikers er goed aan doen om direct te stoppen met het gebruiken van de watch.