HTC en Intel hebben een samenwerking aangekondigd. De samenwerking moet de draadloze technologie WiGig naar de HTC Vive gaan brengen. Dat maken beide bedrijven bekend tijdens de Computex-beurs in Taiwan. Volgende maand zien we de technologie pas in werking.

WiGig naar de HTC Vive

Op de Computex-beurs in Taiwan, een grote technologiebeurs, hebben Intel en HTC bekendgemaakt samen te gaan werken om de draadloze WiGig-technologie naar de HTC Vive te krijgen. HTC zal zelf de WiGig-accessoire, die gebaseerd is op de 802.11ad-standaard, gaan produceren. De draadloze technologie werkt alleen op de storingvrije 60Ghz-band. Deze technologie zorgt voor een hoge in- en output met weinig vertraging (in beide richtingen). Er is een maximale vertraging van ongeveer zeven milliseconden.

De technologie stelt gebruikers ook in staat met meerdere mensen en HTC Vive-brillen in één ruimte te zijn. Tijdens de aankomende E3-beurs, een belangrijke gamebeurs in de Verenigde Staten, zal Intel een proof of concept presenteren, waardoor we de techniek dan pas echt in werking kunnen zien. Daar moeten we dus nog ongeveer drie weken op wachten. Ondertussen werken er ook andere bedrijven, uit onder meer Bulgarije en Canada, aan draadloze VR-technologie, waardoor we er in de toekomst ongetwijfeld meer over gaan horen.