Intel is naar verluidt van plan om te kappen met de productie van smartwatches en andere wearables. Een groot deel van het personeel van de wearables-afdeling is ontslagen, meldt Techcrunch.

Intel-chips

Het gaat al tijdenlang niet erg lekker met de wearables-afdeling van Intel. In 2o14 zag de chipmaker er een grote toekomst in. Intel kocht diverse bedrijven op die fitnesstrackers en smartwatches maakten, en voegde die samen in een afdeling die mooie wearables met Intel-chips moest maken.

Oververhitting

Afgelopen zomer kwam daar de klad in, en niet zo'n beetje ook. De Basis Peak-smartwatch (rechts op de afbeelding) werd teruggeroepen en de verkoop werd gestaakt omdat klanten klaagden over oververhitte smartwatches. Niet fijn op een apparaat dat je op de huid draagt. Dit zou overigens volgens Intel zelf bij slechts 0,2 procent van de klanten zijn voorgekomen. Maar desalniettemin werd de verkoop van het apparaatje helemaal gestaakt en later werd ook de software-ondersteuning voor de Peak gestopt, inclusief de cloud-opslag die erbij hoorde. Dat houdt eind dit jaar op.

Ontslagen

Intel leek toen al te ontwaken uit zijn droom om succesvol te worden met smartwatches, en de jongste stap van het bedrijf lijkt dit te bevestigen. Hoeveel ontslagen er vallen op de wearables-afdeling, is nog niet duidelijk. Maar het zou om een groot deel van het personeel gaan.

Exit Basis Ruby

Dit betekent ook dat Intel waarschijnlijk geen nieuwe wearables op de markt zal brengen. De Basis Ruby (links op de afbeelding), een nog onaangekondigde, maar reeds uitgelekte smartwatch, zal dus als prototype op de plank blijven liggen.