Intel heeft naar verluidt de afdeling binnen het bedrijf dat zich met wearables bezighoudt gesloten, om zich te kunnen focussen op augmented reality (AR). De medewerkers die werkten aan een fitnesstracker en de smartwatch zijn mogelijk ontslagen.

Intel sluit deuren wearablesafedeling - gerucht

Bronnen die bekend zouden zijn met de situatie melden aan CNBC dat Intel de afdeling voor de ontwikkeling van wearables heeft gesloten. Dit zou twee weken geleden gebeurd moeten zijn, zodat de fabrikant zich meer kan focussen op augmented reality en andere moderne technieken. Ondanks de grote investeringen die het bedrijf heeft gedaan op het gebied van wearables, lijkt nu toch het doek te zijn gevallen voor al die plannen. De medewerkers die werkten aan fitnesstrackers en de smartwatch, zouden mogelijk zijn ontslagen.

Dit is geen vreemd nieuws. In november kwam al aan het licht dat Intel uit de markt voor wearables zou willen stappen, maar destijds weerlegde het bedrijf dat. Nu blijkt dus dat mogelijk tachtig procent van al die mensen zijn ontslagen. Wel zouden de mensen een andere baan binnen hetzelfde bedrijf aangeboden hebben gekregen, maar onduidelijk is of die mensen daar akkoord mee zijn gegaan. Ondertussen blijft de fabrikant zijn wearabletechnologie adverteren op haar eigen site, waaronder meer producten van Tag Heuer op te zien zijn.