Sinds augustus 2016 werkt Intel aan een eigen virtualrealitybril. Vandaag moeten we echter melden dat de stekker uit Project Alloy getrokken is. De standalone headset komt er niet, omdat die op geen enkele manier op zou kunnen tegen door computers aangedreven virtual reality.

Intel Project Alloy

Het project werd in augustus 2016 in samenwerking met Microsoft gelanceerd. Het was een van de eerste pogingen van het bedrijf om de technologie achter virtual reality te vermaken tot een open-source platform. Maar heeft het om twee redenen besloten er de stekker uit te trekken.

 

Er zou volgens Kim Pallister, directeur van de VR-afdeling bij Intel, niet genoeg interesse zijn geweest in Project Alloy. Daarnaast zou gebleken zijn dat de standalone headset dus niet hetzelfde resultaat kan behalen als een headset die wel aan een computer gehangen wordt. Erg vindt Intel dat niet: het plan was volgens Pallister vooral “om te kijken hoe ver we konden komen”.

Intel gelooft niet in standalone VR

Intel laat dan ook weten niet langer te geloven in standalone VR-headsets. “We realiseerden ons dat dit niet per se de meest optimale vorm is,” aldus Pallister. Het bedrijf dacht dat het goed mogelijk zou zijn om een headset zonder kabels te laten communiceren met een high-performance computer. Dat bleek echter niet mogelijk en dus heeft het bedrijf besloten ermee te stoppen.

 

Dat Intel moeite had met het project, bleek al uit een demonstratie die het vorig jaar gaf. Toen waren de bewegingen die te zien waren erg houterig en leek het niet helemaal vloeiend te werken. Wellicht dat het daar nooit overheen gekomen is.