Intel heeft gereageerd op de geruchten dat het bedrijf zou stoppen met het produceren van wearables. Dat is niet het geval. De fabrikant heeft zelfs enkele wearables die nog niet zijn aangekondigd, waar we binnenkort meer over zullen horen.

Intel stopt niet met productie wearables

Dit weekend ontstond het gerucht dat Intel zou stoppen met het produceren van wearables. De New Device Group, de afdeling binnen de fabrikant die verantwoordelijk is voor dit soort producten, zou het moeten doen met veel minder werknemers, omdat er een ontslagronde zou plaatsvinden. Er waren ook wat problemen met de Basis Peak en dat zou er mede toe hebben geleid dat voor het einde van dit jaar de afdeling zou worden gesloten. Maar daar blijkt niets van waar, geeft het bedrijf nu aan in een verklaring aan de pers.
Intel is in no way stepping back from the wearables business. In fact, we have several products in the works that we are very excited about, as well as prior launches that highlight our wearable technology such as the TAG Heuer Connected watch and recent Oakley Radar Pace smart eyewear.

In plaats van te claimen dat er wordt gestopt met wearables, geeft de fabrikant nu aan aan enkele producten te werken die nog niet zijn aangekondigd. Eén van die nieuwe producten zou een smartwatch van New Balance zijn, die zou draaien op Android Wear.