De Intel Vaunt is niet meer. De chipfabrikant schijnt de stekker uit het project te hebben getrokken, nadat bleek dat er geen investeringen van buitenaf werden gedaan. De augmentedrealitybril heeft een kort leven gehad: het werd afgelopen februari gepresenteerd en gaf hoop op een toekomst van smalle en slimme brillen. Maar voor nu mocht het niet zo zijn.

Project Intel Vaunt geannuleerd

Toen Intel de Vaunt in februari presenteerde, gaf het hoop op een toekomst van slimme en smalle brillen. Maar nu blijkt, zo meldt The Information, dat de stekker uit het project is getrokken. Intel Vaunt is dus niet meer. De afdeling verantwoordelijk voor wearable devices is zelfs gesloten of wordt op zeer korte termijn gesloten. Dit is later bevestigd door het bedrijf, met de uitleg dat er geen investeringen van buitenaf waren. De Vaunt was vergelijkbaar met Google Glass, maar dan zonder camera en met een veel smaller en beter design.

Alle componenten zaten in de basis van de Intel Vaunt gebouwd en hingen dus niet, als het ware, aan de buitenkant. De projector in het apparaat projecteert beeld in de hoek aan de rechterkant, een beeld dat je alleen ziet als je er echt naar zou kijken. Daardoor zou het ook nooit in de weg zitten. Wat dit verder voor impact heeft op de markt voor slimme en smalle brillen is nog niet te zeggen, maar het staat nu wel vast dat we voorlopig dergelijke producten niet op de markt gaan zien. Er is simpelweg nog geen interesse voor; in elk geval niet vanuit investeerders.