Intel zou achter de schermen werken aan een augmented reality-bril, die 'de grens tussen de echte en de virtuele wereld gaat opzoeken en vervagen'. De fabrikant van chips en meer zal daarvoor onder andere gebruik gaan maken van RealSense 3D-camera's.

Werkt Intel aan een eigen augmented reality-bril?

Intel zou op dit moment achter de schermen werken aan een eigen augmented reality-bril, die nog wel eens een flinke stap vooruit zou zijn in vergelijking met wat nu al beschikbaar is. De lijnen van wat echt is en wat niet, zouden moeten vervangen met deze bril op, aldus de geruchtenmolen. Dit meldt althans The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen, die er bij melden dat deze bril de trend gaat zetten voor andere fabrikanten van soortgelijke producten. De bril zou onder andere voorzien worden van RealSense 3D-camera's.

Mocht dat kloppen, dan zou de augmented reality-bril in staat zijn zowel objecten als handen te digitaliseren. En als die voorspellingen weer correct zijn, dan zou je in theorie die objecten ook kunnen beïnvloeden - zoals Iron Man doet met zijn augmented reality-accessoires. Naar verluidt zou Intel verder het design en de tech zelf ontwikkelingen, maar de brillen zouden dan gemaakt kunnen worden door externe partijen. Bekende augmented reality glasses van nu zijn bijvoorbeeld Google Glass en de HoloLens van Microsoft, met Windows 10.