Intel werkt samen met een klein bedrijf genaamd IonVR aan een mobiele virtual reality-headset, die de wereld om je heen en je handen in kaart kan brengen. Maar dan zonder draden, controllers of externe camera's.

IonVR en Intel werken aan een virtual reality-headset

Intel heeft tijdens de CES-beurs in Las Vegas laten weten dat het bedrijf samen met IonVR, een kleine speler op de virtual reality-markt, werkt aan een vr-bril die de wereld om je heen (en je handen) in de virtuele wereld kan brengen, zonder draden, controllers of externe camera's. De headset kost ongeveer 230 dollar (213 euro) en heeft als doel de bekende wagenziekte te elimineren. In het apparaatje passen smartphones met een scherm van 4,5 tot zes inch. Verder leunt het apparaat op  Intels RealSense Smartphone Developer Kit.

Dat is een prototype gebaseerd op Android, die in staat is om alles binnen jou en drie meter digitaal in beeld te krijgen. Om gebruik te kunnen maken van deze camera, dien je wel de normale voorkant tijdelijk te verwijderen en te verwisselen voor de voorkant van Intel. Het mooiste zou zijn als Intel en IonVR een manier vinden om al die technologie in een simpele smartphone kwijt te kunnen, maar dat is misschien nog wel een brug te ver. Momenteel is er ook nog niet echt geschikte software om te tonen hoe het beeld er op de IonVR uitziet.

De eerste ervaringen leren ons dat het beeld binnen de vr-bril er heel pixel-achtig en grijs uitziet en vooral een lage framerate heeft, waardoor de conclusie al snel getrokken kan worden: IonVR en Intel hebben nog een lange weg te gaan.