Intel, het bedrijf achter de Basis Peak smartwatch, heeft een nieuwe update gelanceerd. Gebruikers van de Basis Peak smartwatch kunnen vanaf nu hun muziek die afgespeeld wordt op een Android- of iOS-apparaat aansturen met het horloge. Daarnaast kunnen zij handmatig instellen wat voor type training (bijvoorbeeld yoga of Zumba) zij willen doen en hoelang zo'n training gaat duren. Het apparaatje laat dan vervolgens zien hoeveel calorieën er verband worden.

Bedienen van muziek op de Basis Peak

Voor het bedienen van de muziek is het dus belangrijk dat de nummers af worden gespeeld op de telefoon. Vanaf dat moment kan via de smartwatch het volume geregeld worden en kunnen andere nummers worden geselecteerd. Handig dus dat je nu gewoon de muziek kunt wijzigen terwijl je aan het sporten bent. Op deze manier hoopt het bedrijf mensen nog meer te motiveren om aan het sporten te slaan.

Invoeren van trainingen op de Basis Peak

Tot voor kort kon de smartwatch alleen gebruikt worden bij activiteiten als fietsen, rennen en lopen. Het horloge merkte het echter niet op als je bezig was met het liften van gewichten of als je bijvoorbeeld aan Zumba deed. Nu heb je de mogelijkheid om zelf aan te geven welke activiteiten je doet. Vervolgens laat het apparaatje de statistieken zien. De update is overigens volledig gratis te downloaden.