Het Creative Lab van Samsung heeft gewerkt aan een paar slimme schoenen, die letten op de balans van de drager. De schoenen hebben de naam IOFIT gekregen. De schoenen worden eigenlijk gemaakt door een startup, die is ontstaan vanuit Creative Lab.

De IOFIT: slimme schoenen maken sporters bewuster

Samsungs Creative Lab heeft een stel slimme schoenen uitgevonden die renners en golfers moeten helpen in hun sportactiviteiten, door dragers meer informatie te geven over hun balans, zwaartekrachtpunt, grondcontact, de eventuele verschuiving van dat zwaartekrachtpunt en nog veel meer, naast basale trackingfuncties die fitnesstrackers aanbieden. De schoenen zijn ontwikkeld in Creative Lab, maar worden nu gemaakt door de startup Salted Venture, die is ontstaan vanuit dat creatieve en vooral experimentele laboratorium van Samsung.

De technologie van de schoenen (de verschillende sensoren en de Bluetooth-verbinding) bevinden zich in de zolen van de schoenen, die dragers niet zullen voelen tijdens het sporten. De schoenen voor golfers kunnen gebruikers ook video's en statistieken aanbieden die hun slag kunnen verbeteren. In de (wasbare) schoenen zit ook een batterij die zeven tot tien dagen meegaat en energie kan besparen wanneer de IOFIT niet gebruikt wordt. De schoenen worden tijdens de aankomende MWC-beurs uit de doeken gedaan voor pers en publiek.

De IOFIT voor golfers zal uiteindelijk 259 dollar gaan kosten. Maar tussen 22 februari en 10 maart kost het paar schoenen 199 dollar. De versie voor hardlopers zal 199 dollar gaan kosten, maar afgeprijsd worden naar 149 dollar in dezelfde periode als hierboven beschreven. In maart ontvangen de bètatesters hun schoenen, terwijl een Kickstarter-campagne in juli live zal gaan.