Samsung Gear S2-2

De Samsung Gear S2 zal waarschijnlijk nog dit jaar ondersteuning krijgen voor de iPhone. De iOS-ondersteuning is een belangrijk punt dat nu nog ontbreekt bij deze smartwatch.

Samsung Gear S2 krijgt iOS-ondersteuning

De Samsung Gear S2 werkt op het besturingssysteem Tizen, en niet op Android Wear, zoals veel andere smartwatches. Het Tizen-apparaat werkt prima samen met alle mogelijke Androidsmartphones, maar dus nog niet met de iPhone. Dat is al anders dan voorheen, toen de slimme horloges van Samsung alleen maar konden samenwerken met smartphones van hetzelfde merk.

De mogelijkheid dat de Gear S2 ook iOS-ondersteuning krijgt waardoor je het horloge via bluetooth aan een iPhone kunt koppelen, wordt onderzocht, heeft Samsung reeds in september laten weten. Volgens een bericht in een Vietnamese krant wordt daar nu serieus aan gewerkt en zal een iOS-app binnenkort uitkomen. Daarna is het een kwestie van de smartwatch 'pairen' via de app op de iPhone.

De enige beperking die nog wel blijft gelden, is Samsung Pay. Het betaalsysteem van Samsung zou alleen werken op de smartwatch als die verbonden is met een Samsungsmartphone.

De Samsung Gear S2 maakte indruk op de IFA-beurs in Berlijn, waar het polsapparaat in september werd geïntroduceerd. Het horloge is voorzien van een draairing rondom het ronde scherm, waarmee functies kunnen worden aangestuurd. Deze nieuwe functie, samen met het ronde design en de roestvrijstalen behuizing, leidden tot lovende reviews. In dit hands-on artikel kun je lezen wat onze reviewer ervan vindt.