Naar verluidt krijgt de Gear Manager-applicatie van Samsung, voor de Gear S2, aan het einde van de maand een iOS-versie. Daarmee moet het mogelijk zijn de nieuwste smartwatch van de Zuid-Koreaanse fabrikant te koppelen aan een iPhone.

Gear S2 koppelen aan een iPhone

Eind december kwam in het nieuws dat Samsung aan een oplossing zou werken voor de Samsung Gear S2, waardoor de smartwatch ook gekoppeld zou kunnen worden aan een iPhone. Die oplossing zou een iOS-versie van de Gear Manager-applicatie moeten zijn, die Android-gebruikers al wel kunnen downloaden. Tijdens CES 2016, dat in januari plaatsvond, bevestigde Samsung wederom te werken aan die app, maar kon destijds geen verdere informatie geven over de beschikbaarheid van de applicatie of de ondersteuning.

Nu is er een nieuw gerucht opgedoken. De Gear S2 zou namelijk deze maand nog een update moeten krijgen die ondersteuning voor iOS zou toevoegen. Ook zou dan meteen die Gear Manager-app voor Apples mobiele platform worden uitgebracht. Helaas is nog niet bekend of iOS-bezitters toegang krijgen tot andere features of wellicht features moeten mislopen, maar daarover zal snel duidelijkheid ontstaan - mits het gerucht klopt, natuurlijk. Laten we hopen van wel, want dan krijgen iOS-bezitters meer opties qua smartwatches.