Er gaan al maanden geruchten over maar het lijkt nu dan eindelijk zover. Als we het Amerikaanse Verizon mogen geloven verschijnt morgen eindelijk officiële iOS-ondersteuning voor de Samsung Gear S2. iPhone-gebruikers krijgen hierdoor toegang tot de applicatie waarmee de smartwatch aan de smartphone gekoppeld kan worden.

Gear S2 komt naar de iPhone

Eind december kwam in het nieuws dat Samsung aan een oplossing zou werken voor de Samsung Gear S2, waardoor de smartwatch ook gekoppeld zou kunnen worden aan een iPhone. Die oplossing zou een iOS-versie van de Gear Manager-applicatie moeten zijn, die Android-gebruikers al wel kunnen downloaden. Tijdens CES 2016, dat in januari plaatsvond, bevestigde Samsung wederom te werken aan die app, maar kon destijds geen verdere informatie geven over de beschikbaarheid van de applicatie of de ondersteuning.

Het is de Amerikaanse telecomprovider Verizon die nu met het nieuws komt. Het bedrijf laat namelijk op de website weten dat er morgen een update voor de Gear S2 verschijnt waarmee onder meer ondersteuning voor iOS en Android Marshmallow toegevoegd wordt. iPhones met iOS-versie 8.4 of later kunnen hierdoor met de smartwatch gekoppeld worden. Het is echter nog niet duidelijk of alleen Verizon deze update morgen uitrolt of dat Samsung de update wereldwijd verspreidt. Nog een dagje geduld dus.