Mogelijk is Samsung bijna klaar met de iOS-applicatie voor de Samsung Gear S2, aangezien de app waarschijnlijk vroegtijdig is gelekt. De applicatie in kwestie is nog niet af, maar geeft wel het idee dat de beschikbaarheid toch echt aanstaande is.

Is dit de iOS-app voor de Samsung Gear S2?

Er is een onafgemaakte applicatie opgedoken die ons mogelijk een eerste kijk geeft op de iOS-app voor de Samsung Gear S2-smartwatch. Houd er echter rekening mee dat het ook om een nepapplicatie kan gaan. De software ziet er in elk geval geloofwaardig uit en verscheen vandaag op het forum van Android-ontwikkelaars, XDA Forum. De vertaling lijken in elk geval al achter de rug, waardoor het idee is ontstaan dat het nu niet lang meer kan duren voordat Samsung de app vrijgeeft voor iOS. Het bedrijf heeft zelf niets bekendgemaakt.

Ook lijkt de Samsung Gear S2 al te werken met de iOS-versie, mits je de juiste firmware geïnstalleerd hebt op het apparaat. Daarnaast werkt (nog lang) niet alles naar behoren - zo verliest de smartwatch de verbinding met de smartphone, wanneer die alle processen sluit. Eerder dit jaar kondigde Samsung al aan dat er ook een iOS-versie van de Gear S2 Manager zou verschijnen, maar kon destijds nog geen datum geven. Dat heeft de fabrikant nog altijd niet gedaan. De Gear S2 zelf loopt op Tizen en kan dus ook met een iOS-apparaat verbonden worden.