In de afgelopen maanden werden wearables steeds populairder op crowdfunding sites, maar nu zijn we een wel heel interessant item tegengekomen. Op Indiegogo is onlangs namelijk een project gestart voor Actrek. Mocht het bedrijf echt alle functies kunnen leveren waar het nu al reclame voor maakt, dan zou onder andere de Fitbit wel eens zware concurrentie kunnen krijgen.

"Actrek is 's werelds eerste slimme fitness- en wellness-oplossing met meer dan vijftig functies met betrekking tot sporten, voeding, slapen, fitness, meldingen, social media en Actrek's Smart Fitness Platform", zo wordt de wearable aangeprezen bij de campagne. Waar de meeste draagbare apparaten slechts een klein deel van de eerdergenoemde mogelijkheden belichten, krijg je met Actrek alle functies in één draagbare band.

Slapen met Actrek

Het bedrijf achter de nieuwe wearable begrijpt dat gezondheid meer inhoudt dan alleen het in de gaten houden van de hartslag en het tellen van het aantal voetstappen. Daarom wil Actrek onder andere helpen met het verbeteren van de nachtrust. Het horloge houdt je slaapgewoonten in de gaten door onder andere de lichaamstemperatuur, de hartslag en de ademhaling te meten. Mocht de wearable in de gaten krijgen dat er gesnurkt wordt, dan grijpt het in door een zachte prikkel te versturen om te waarschuwen. Door het versturen van de prikkel wordt volgens het bedrijf achter Actrek de slaap hersteld zonder dat de persoon gewekt wordt. Na de nachtrust kun je op je mobiele telefoon alle verzamelde gegevens bekijken.

Een ander speerpunt waar Actrek reclame voor maakt, is het feit dat je zelf je favoriete sporten kunt kiezen. Daarbij krijg je feedback op meetbare factoren, waaronder kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, ademhaling en meer. Tenslotte helpt de wearable je ook om de juiste voeding te kiezen, zowel thuis als in een restaurant of op een feestje. Zo krijg je een melding als je bijvoorbeeld niet genoeg eiwitten binnenkrijgt.

App en de prijs

Via de smartphone app heb je alle informatie die je nodig hebt binnen handbereik. Zo kun je onder andere je vooruitgang delen en je vrienden en familie uitdagen om jouw fitness-doelen te verslaan. Daarnaast schijn je ook een netwerk op te kunnen bouwen met mensen die je steunen in de strijd om een betere gezondheid. Ook is de wearable waterdicht. Afwachten dus of het bedrijf achter de gadget er ook in slaagt om al zijn beloften waar te maken. De retailprijs zal 279 dollar bedragen.