Tijdens MWC 2016 heeft designer Jacob Jensen een eigen smart bracelet onthuld, die bedoeld is voor de modieuze vrouw. De slimme armband staat niet alleen voor iets dat met mode te maken heeft: ook moet het de drager veilig houden.

Jacob Jensen Design presenteert Halo Smart Bracelet

De Deense designer Jacob Jensen heeft de Halo Smart Bracelet aangekondigd. Dit is een modieuze armband die je aan je smartphone kunt koppelen en de drager opties aanbiedt hen veilig te houden, bijvoorbeeld middels specifieke bewegingen. De armband is ontworpen om vrouwelijkheid en schoonheid uit te stralen, maar concentreert zich onder de motorkap op de veiligheid van de drager. Die kan namelijk een SOS-signaal uitzenden wanneer er onderweg iets gebeurt, dan vervolgens via de gekoppelde smartphone doorgestuurd wordt.

Dat SOS-signaal verzenden werkt door driemaal op de grote, ronde knop te drukken. Dat signaal wordt dan vervolgens verzonden naar de mensen die je hebt aangevinkt in de contactenlijst. Ook kun je enkele telefoonfuncties bedienen met de Halo Smart Bracelet, zoals de camera, een belletje plegen, geluid opnemen of de muziekspeler. De armband is waterdicht en moet vier weken meegaan op een volle batterij. De speciale wearable moet medio 2016 op de markt verschijnen. Helaas is de prijs van het product nog niet bekendgemaakt.