Het bedrijf Jawbone is naar verluidt failliet. Dat blijkt uit verschillende bronnen die bekend zouden zijn met de situatie. Het bedrijf stond bekend om zijn verschillende fitnesstrackers en bluetooth-speakers en -oortjes.

Jawbone sluit de deuren - gerucht

Jawbone heeft zijn deuren moeten sluiten, meldt The Information. Het bedrijf stond bekend om zijn fitnesstrackers en bluetooth-speakers en oortjes. Een vertegenwoordiger van het bedrijf heeft nog niet willen reageren op het nieuws, maar de website The Verge meldt, na eigen onderzoek, dat het nieuws klopt. De CEO van de fabrikant, Hosain Rahman, schijnt al overgestapt te zijn naar een andere startup, genaamd Jawbone Health Hub, die zich gespecialiseerd heeft in producten en diensten die de gezondheid kunnen verbeteren.

Het schijnt ook zo te zijn dat veel medewerkers de CEO achterna gegaan zijn. Dit nieuwe bedrijf zal overigens de bestaande producten van Jawbone moeten gaan ondersteunen. Dat de fitnesstrackerfabrikant failliet zou zijn, is geen vreemd nieuws. Het bedrijf heeft al maanden last van financiële problemen, wat heeft geleid tot een klantenservice die steeds minder actief werd, hooggeplaatste medewerkers die vertrokken en een inventaris die op begon te raken. Ondertussen was het bedrijf ook verwikkeld in een juridische strijd met concurrent Fitbit.

Helaas is er verder weinig bekend over Jawbone Health Hub. Wel zijn er enkele vacatures beschikbaar waarin beschreven staat naar wat voor mensen het op zoek is. Zo is het op zoek naar iemand die veel data op gebied van gezondheid kan verwerken en op basis daarvan verslagen en visualisaties kan maken. Het wachten is nu totdat de fabrikant zelf met het nieuws naar buiten komt.